• Über unser Unternehmen
  • Kontakt
  • Tel. +358 92727070 Bitte um Rückruf
    WhatsApp +358503889439
  • Weltweite Lieferung!
Warenkorb:
Bitte um Rückruf
+358503889439 Whatsapp
Härmät, noet, ruosteet
Härmät, noet, ruosteet

Härmät, noet, ruosteet

Sprache
Herausgabejahr
Format
Seitenanzahl
292
ISBN
9789515157447
Preis:
68.00 € 61.82 € Ohne MWSt
 
 
Nur noch wenige Stück im Geschäft
In den Warenkorb Als interessant vermerken
Nur noch wenige Stück im Geschäft
Härmät, noet, ruosteet -oppaassa palataan pitkään unohduksissa olleeseen kirja-aiheeseen: edellisen käsikirjan julkaisemisesta on kulunut jo yli 60 vuotta.

Uuden oppaan tarkoituksena on kiinnittää luontoharrastajien huomiota kasveilla kasvaviin loissieniin, joilla koostaan huolimatta voi olla suurikin merkitys elinympäristössään. Toisaalta haluamme tarjota ammattilaisille käsikirjan, josta toivomme olevan hyötyä määritystyössä, kertoo Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yli-intendentti Soili Stenroos, yksi teoksen toimittajista.

Teoksessa on keskitytty erityisesti luonnonkasveilla kasvaviin sieniin ja jätetty viljelykasvien sienet vähemmälle huomiolle. Härmät, noet, ruosteet -oppaassa esitellään 240 Suomen luonnonkasveissa elävää loissienilajia, alalajia tai lajiryhmää. Opas ei ole kuitenkaan ole täydellinen, koska monet kasvien loissienistä ovat erittäin puutteellisesti tunnettuja eikä riittävää tietoa niiden kunnolliseen esittelyyn ole saatavilla.

Opas harrastajille, opiskelijoille ja ammattilaisille
Kirjan johdantoluvuissa käsitellään loissienten luokittelua, rakennetta, vuorovaikutusta isäntäkasviensa kanssa sekä niiden merkitystä elinympäristöissään. Lajisto-osa koostuu suku- ja lajikuvauksista. Sienten kasvupaikat ja tärkeimmät isäntäkasvit luetellaan. Lajien levinneisyyskartat kattavat Suomen ja lisäksi niiden kokonaislevinneisyys esitetään karkeasti. Kustakin lajista on värikuva. Ohessa esimerkkiaukeama lajisto-osasta.

Sienten tieteelliset, suomenkieliset ja saatavilla olleet ruotsinkieliset nimet on koottu yhdeksi hakemistoksi. Lisäksi isäntäkasveista on oma hakemistonsa, jossa on sekä tieteelliset että suomenkieliset nimet.

Rahoitusta hankkeelle on saatu ympäristöministeriön PUTTE (puutteellisesti tunnettujen ja uhanalaisten metsälajien tutkimusohjelma) -ohjelmasta sekä Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta.
EAN
9789515157447
BIC-code(s)
PS
Alternativ ISBN
0780-3214
Preis:
68.00 € 61.82 € Ohne MWSt
Ähnliche Artikel
Wählen Sie das Lieferland für Ihr Abonnement: