• About us
  • Contacts
  • Tel. +358 92727070 Request call back
    WhatsApp +358503889439
  • Worldwide delivery!
Shopping cart:
Request call back
+358503889439 Whatsapp
Härmät, noet, ruosteet
Härmät, noet, ruosteet

Härmät, noet, ruosteet

Language
Publication year
Format
Pages
292
ISBN
9789515157447
Price:
68.00 € 61.82 € w/o VAT
 
 
Only a few pieces left
Add to shopcart Add to favourites
Only a few pieces left
Härmät, noet, ruosteet -oppaassa palataan pitkään unohduksissa olleeseen kirja-aiheeseen: edellisen käsikirjan julkaisemisesta on kulunut jo yli 60 vuotta.

Uuden oppaan tarkoituksena on kiinnittää luontoharrastajien huomiota kasveilla kasvaviin loissieniin, joilla koostaan huolimatta voi olla suurikin merkitys elinympäristössään. Toisaalta haluamme tarjota ammattilaisille käsikirjan, josta toivomme olevan hyötyä määritystyössä, kertoo Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yli-intendentti Soili Stenroos, yksi teoksen toimittajista.

Teoksessa on keskitytty erityisesti luonnonkasveilla kasvaviin sieniin ja jätetty viljelykasvien sienet vähemmälle huomiolle. Härmät, noet, ruosteet -oppaassa esitellään 240 Suomen luonnonkasveissa elävää loissienilajia, alalajia tai lajiryhmää. Opas ei ole kuitenkaan ole täydellinen, koska monet kasvien loissienistä ovat erittäin puutteellisesti tunnettuja eikä riittävää tietoa niiden kunnolliseen esittelyyn ole saatavilla.

Opas harrastajille, opiskelijoille ja ammattilaisille
Kirjan johdantoluvuissa käsitellään loissienten luokittelua, rakennetta, vuorovaikutusta isäntäkasviensa kanssa sekä niiden merkitystä elinympäristöissään. Lajisto-osa koostuu suku- ja lajikuvauksista. Sienten kasvupaikat ja tärkeimmät isäntäkasvit luetellaan. Lajien levinneisyyskartat kattavat Suomen ja lisäksi niiden kokonaislevinneisyys esitetään karkeasti. Kustakin lajista on värikuva. Ohessa esimerkkiaukeama lajisto-osasta.

Sienten tieteelliset, suomenkieliset ja saatavilla olleet ruotsinkieliset nimet on koottu yhdeksi hakemistoksi. Lisäksi isäntäkasveista on oma hakemistonsa, jossa on sekä tieteelliset että suomenkieliset nimet.

Rahoitusta hankkeelle on saatu ympäristöministeriön PUTTE (puutteellisesti tunnettujen ja uhanalaisten metsälajien tutkimusohjelma) -ohjelmasta sekä Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta.
EAN
9789515157447
BIC-code(s)
PS
Alternative ISBN
0780-3214
Price:
68.00 € 61.82 € w/o VAT
More like this
Select delivery country for: