• About us
  • Contacts
  • +358 92727070
  • Bulevardi 7, FI-00120 Helsinki, Finland
  • Worldwide delivery!
Shopping cart:
Imperiumin tuho
View

Imperiumin tuho

Author(s)
Language
Publisher
Publication year
Pages
592
ISBN
978-952-93-4495-6
Price:
38.00 € 34.55 € w/o VAT
 
 
At store
Add to shopcart Mark as interesting
Imperiumin tuho on suorastaan riipaiseva kuvaus keskitetyn vallan ja ideologisen oikeaoppisuuden seurauksista. Kirja auttaa ymmärtämään myös nykypäivän Venäjän talouden ja yhteiskunnan ongelmia, joista monet ovat neuvostoajan perintöä.
JEGOR GAIDAR (1956 - 2009) Historioitsija, ekonomisti, taloustieteiden tohtori
Jegor Gaidar oli yksi Venäjän 1990-luvun alun talousuudistusten keskeisistä johtajista ja ideologeista. Talousministerinä toimineen Gaidarin johdolla aloitettiin siirtyminen suunnitelmataloudesta markkinatalouteen, toteutettiin hintojen vapauttaminen, verojärjestelmän uudelleenorganisointi, ulkomaankaupan vapauttaminen ja aloitettiin yksityistäminen.

Gaidar osallistui vero- ja budjettilainsäädännön sekä vakautusrahastolain kehittämiseen ja perusti nimeään kantavan Talouspolitiikan instituutin (Gaidar Institute for Economic Policy), jota johti kuolemaansa asti. Gaidar on julkaissut lukuisia taloustieteellisiä tekstejä sekä useita Venäjän taloushistoriaa ja suunnitelmataloudesta markkinatalouteen siirtymistä analysoivia monografioita.

Jegor Gaidar on tehnyt valtavan työn selvittääkseen Neuvostoliiton romahduksen syyt. Imperiumin tuhoon suorastaan riipaiseva kuvaus keskitetyn vallan ja ideologisen oikeaoppisuuden seurauksista. Yksipuolinen nojautuminen luonnonvaroihin kuten öljyyn ja kaasuun on periytynyt Venäjän talouteen.
PAAVO LIPPONEN
Pääministeri 1995-2003

Tämä on paras lukemani teos siitä, miksi Neuvostoliitolle kävi niin kuin kävi. Kirja auttaa ymmärtämään myös nykypäivän Venäjän talouden ja yhteiskunnan ongelmia, joista monet ovat neuvostoajan perintöä. On hienoa, että tämä tärkeä naapurimaamme menneisyyttä ja nykyisyyttä valottava teos julkaistaan nyt vihdoin suomeksi.
MATTI ANTTONEN
Alivaltiosihteeri
Ulkoasiainministeriö

Jegor Gaidar oli Venäjän 1990-luvun talousuudistusten johtaja. Hän oli myös merkittävä tutkija. Tämä kirja on paras kertomus siitä, miksi Neuvostoliitto romahti taloudellisesti.
PEKKA SUTELA
Professor of Practice
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Shelf ID
10000117
EAN
9789529344956
BIC-code(s)
HB
More like this
Select delivery country for: