1. Музыка
  2. Этническая музыка и фольклор, World music
  3. 100-летие балалаечного оркестра Хельсинки

100-летие балалаечного оркестра Хельсинки

Рекомендуем
100-летие балалаечного оркестра Хельсинки
Исполнитель(и)
Тип носителя
CDs
1
Год выхода
EAN
6420114112446
 
Нет в нашем ассортименте.
Добавить в избранное
Балалаечный оркестр Хельсинки праздновал столетие в 2012. Этому событию посвящен этот диск.
Helsingin Balalaikkaorkesteri is the second oldest balalaika orchestra right after the Andrejev orchestra of St. Petersburg. Helsingin Balalaikkaorkesteri has been actively functioning for a century now. It has seized performing only during war time. This is the festive album to celebrate the 100 years of the orchestra.
Helsingin Balalaikkaorkesteri on Pietarissa toimivan Andrejevin orkesterin jälkeen maailman toiseksi vanhin balalaikkaorkesteri. Se on toiminut aktiivisesti koko satavuotisen olemassaolonsa ajan, taukoa on jouduttu pitämään ainoastaan sota-aikana.

Helsingin Balalaikkaorkesteriyhdistys ry TIEDOTE 26.4.2012

Helsingin Balalaikkaorkesteri 100 vuotta - juhlakokoelmalevy julkaistu

Juhlakokoelmalevy sisältää Helsingin Balalaikkaorkesterin äänitteitä vuosilta 1929-2011. Mukana on harvinaisia historiallisia levytyksiä ja nauhoituksia. Orkesterin ensimmäiset levytykset tehtiin savikiekoille jo vuonna 1929. Tuolloin äänitettiin kokoelmalevyn avausraita valssi Souvenir de Vienne, joka on venäläisten kansansoitinten orkestereiden kehittäjän Vasili Andrejevin käsialaa. Myös Nikolai Budashkinin Venäläinen tanssi vuodelta 1953 on peräisin savikiekolta.

Kokoelmalevyn kappaleet vuosilta 1959-1973 on saatu Yleisradion taltioimista radioesiintymisistä, joukossa muun muassa Toivo Kuulan Lampaanpolska ja Oskar Merikannon Valse Lente. Vuosina 1998 ja 2004 ilmestyneiltä cd-levyiltä on otettu mukaan Georgi Sviridovin iki-ihana Romanssi ja Vera Gorodovskajan sovitus kansansävelmästä Aamunkoitteessa. Lisäksi kokoelmalevyllä kuullaan 100-vuotisjuhlakonsertissa Finlandia-talossa taltioituja ja toukokuussa 2011 tätä kokoelmaa varten Kirjan salissa äänitettyjä kappaleita, kuten Mikis Theodorakiksen Enkelten kortteli sekä portugalilaisen kitaran virtuoosin Carlos Paredeksen säveltämä fado Verdes Anos.

Levyllä vierailevista solisteista mainittakoon moskovalaiset balalaikkataiteilijat Pavel Netsheporenko ja Andrei Gorbatshov sekä domravirtuoosi Aleksandr Tsygankov. Helsingin Balalaikkaorkesterin omista solisteista ovat mukana laulussa Heli Jormanainen ja Slava Druzhinin, domrassa Pentti Yrjänäinen, harmonikassa Andrey Gogolev ja portugalilaisessa kitarassa Timo Haapala. Levyllä Helsingin Balalaikkaorkesteria johtavat omat kapellimestarit, muun muuassa Peter Mirolybov ja Gennadi Klykov. Vieralijana toimii Pietarin kulttuuri- ja taideyliopiston orkesterinjohdon professori Viktor Akulovitsh, joka on Helsingin Balalaikkaorkesterin kunniakapellimestari.

Juhlakokoelmalevyllä Helsingin Balalaikkaorkesteri 100 vuotta kuullaan orkesterin monipuolista ohjelmistoa vuosien varrelta 18 kappaleen verran. Levy julkaistiin maaliskuussa Savoy-teatterissa.

Juhlakokoelmalevyn tuottaja: Helsingin Balalaikkaorkesteriyhdistys ry

Lisätietoja Helsingin Balalaikkaorkesterista www.balalaikka.fi ja info@balalaikka.fi Helsingin Balalaikkaorkesteri löytyy myös Facebookista
Balalaechnyj orkestr Khelsinki prazdnoval stoletie v 2012. Etomu sobytiju posvjaschen etot disk.
Catalogue N
HBOCD-003
EAN
6420114112446
Cмотрите рекомендации Руслании
Добавьте выгодные предложения в корзину
Добавьте выгодные предложения в корзину