• О компании
  • Контакты
  • Tel. +358 92727070 Заказать звонок
    WhatsApp +358503889439
  • Доставка по всему миру!
Корзина:
Заказать звонок
+358503889439 Whatsapp
Härmät, noet, ruosteet
Härmät, noet, ruosteet

Härmät, noet, ruosteet

Язык
Год выхода
Оформление
Количество страниц
292
ISBN
9789515157447
Цена:
68.00 € 61.82 € без НДС
 
 
Заканчивается в магазине
В корзину Добавить в избранное
Заканчивается в магазине
Härmät, noet, ruosteet -oppaassa palataan pitkään unohduksissa olleeseen kirja-aiheeseen: edellisen käsikirjan julkaisemisesta on kulunut jo yli 60 vuotta.

Uuden oppaan tarkoituksena on kiinnittää luontoharrastajien huomiota kasveilla kasvaviin loissieniin, joilla koostaan huolimatta voi olla suurikin merkitys elinympäristössään. Toisaalta haluamme tarjota ammattilaisille käsikirjan, josta toivomme olevan hyötyä määritystyössä, kertoo Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yli-intendentti Soili Stenroos, yksi teoksen toimittajista.

Teoksessa on keskitytty erityisesti luonnonkasveilla kasvaviin sieniin ja jätetty viljelykasvien sienet vähemmälle huomiolle. Härmät, noet, ruosteet -oppaassa esitellään 240 Suomen luonnonkasveissa elävää loissienilajia, alalajia tai lajiryhmää. Opas ei ole kuitenkaan ole täydellinen, koska monet kasvien loissienistä ovat erittäin puutteellisesti tunnettuja eikä riittävää tietoa niiden kunnolliseen esittelyyn ole saatavilla.

Opas harrastajille, opiskelijoille ja ammattilaisille
Kirjan johdantoluvuissa käsitellään loissienten luokittelua, rakennetta, vuorovaikutusta isäntäkasviensa kanssa sekä niiden merkitystä elinympäristöissään. Lajisto-osa koostuu suku- ja lajikuvauksista. Sienten kasvupaikat ja tärkeimmät isäntäkasvit luetellaan. Lajien levinneisyyskartat kattavat Suomen ja lisäksi niiden kokonaislevinneisyys esitetään karkeasti. Kustakin lajista on värikuva. Ohessa esimerkkiaukeama lajisto-osasta.

Sienten tieteelliset, suomenkieliset ja saatavilla olleet ruotsinkieliset nimet on koottu yhdeksi hakemistoksi. Lisäksi isäntäkasveista on oma hakemistonsa, jossa on sekä tieteelliset että suomenkieliset nimet.

Rahoitusta hankkeelle on saatu ympäristöministeriön PUTTE (puutteellisesti tunnettujen ja uhanalaisten metsälajien tutkimusohjelma) -ohjelmasta sekä Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta.
EAN
9789515157447
BIC-code(s)
PS
Альтернативный ISBN
0780-3214
Цена:
68.00 € 61.82 € без НДС
Похожие товары
Выберите страну доставки издания: