• О компании
  • Контакты
  • +358 92727070
  • Bulevardi 7, FI-00120 Helsinki, Finland
  • Доставка по всему миру!
Корзина:
Venäjä kuilun partaalla - turvallisuuspalvelut demokratian uhkana.

Venäjä kuilun partaalla - turvallisuuspalvelut demokratian uhkana.

Язык
Издатель
Год выхода
Оформление
Количество страниц
270
ISBN
978-951-31-3982-7
 
 
Нет в нашем ассортименте.
Сообщить о поступлении Взять на заметку
Loppuunmyyty
Lyhyt esittely:
Litvinenkon ja Felštinskin kohuttu kirja Venäjän turvallisuuspalvelusta julkaistiin suomeksi 7.3.2007.

Vuonna 2002 julkaistu teos on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta Aleksander Litvinenkon murhan jälkeen. Kirjan filmausoikeuksista neuvotellaan parhaillaan. Se on henkeäsalpaavan todenmakuinen ja pelottava selonteko vallasta ja vallankäyttäjistä Venäjällä.

Neuvostoliiton salaisessa palvelussa, KGB:ssä, alkoi kiihkeä uudistusten aika perestroikan sarastaessa. Sen organisaatio hajotettiin, koottiin ja nimettiin yhä uudelleen lyhyen ajan kuluessa. Kirjan mukaan KGB:tä piti aikoinaan kovassa otteessa kaikkivaltias Puolue - turvallisuuspalvelu FSB:llä ei tällaisia rajoituksia ollut. FSB:n sekava rakenne mahdollisti sen, että käytännössä se kontrolloi itse itseään. Ponnisteluissaan sisäisen turvallisuuden puolesta turvallisuuspalvelut käyttivät sekä entisten KGB:n ammattilaisten että rikollisjärjestöjen palveluksia ja organisaatioiden rajat alkoivat hämärtyä: oli yhä tavallisempaa, että rikolliselta löytyi pidätettäessä jonkin valtion laitoksen henkilökortti. Alkoi salamurhien ja pommi-iskujen sarja, Tšetšenian sota sekä taistelu oligarkkeja vastaan. Entiset KGB:n merkkimiehet aloittivat ilmiömäisen nousunsa Venäjän federaation johtopaikoille. Ja yksi heistä on nyt istuva presidentti.
Suomentanut venäjän kielestä Helena Tigonen.Pitkä esittely:
Tammi julkaisee Litvinenkon ja Felštinskin kohutun kirjan Venäjän turvallisuuspalvelusta
Tammi julkaisee kirjan suomeksi helmikuun lopussa viikolla 9.

Juri Felštinskin ja Aleksander Litvinenkon kirja BLOWING UP RUSSIA ilmestyy helmikuussa suomeksi nimellä Venäjä kuilun partaalla - turvallisuuspalvelut demokratian uhkana.

Vuonna 2002 Yhdysvalloissa S.p.i. Books -kustantamon julkaisema teos on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta Aleksander Litvinenkon murhan jälkeen ja julkaistaan nyt useissa maissa, muun muassa Virossa, Latviassa, Ukrainassa, Unkarissa, Italiassa, Englannissa ja Ranskassa. Lisäksi kustannussopimuksista neuvotellaan Brasiliaan, Japaniin, Espanjaan, Saksaan, Tanskaan Belgiaan ja Hollantiin. Venäjällä, jossa kirjan julkaisusta kieltäydyttiin v. 2004, se julkaistaneen piakkoin. Kirjan filmausoikeuksista neuvotellaan parhaillaan.

Aleksander Litvinenkon ja Juri Felštinskin kirja on henkeäsalpaavan todenmakuinen ja pelottava selonteko vallasta ja vallankäyttäjistä Venäjällä.
- Ammatillisesti hyvin mielenkiintoinen, kommentoi teosta Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen tutkija, komentajakapteeni Juha-Antero Puistola.

Perestroikan sarastaessa Neuvostoliiton salaisessa palvelussa, KGB:ssä, alkoi kiihkeä uudistusten aika. Sen organisaatio hajotettiin, koottiin ja nimettiin yhä uudelleen lyhyen ajan kuluessa. Kirjan mukaan KGB:tä piti aikoinaan kovassa otteessa kaikkivaltias Puolue - turvallisuuspalvelu FSB:llä ei tällaisia rajoituksia ollut: sekava rakenne mahdollisti sen, että käytännössä FSB kontrolloi itse itseään. Ponnisteluissaan sisäisen turvallisuuden puolesta turvallisuuspalvelut käyttivät sekä entisten KGB:n ammattilaisten että rikollisjärjestöjen palveluksia, ja organisaatioiden rajat alkoivat hämärtyä: oli yhä tavallisempaa, että rikolliselta löytyi pidätettäessä jonkin valtion laitoksen henkilökortti. Alkoi salamurhien ja pommi-iskujen sarja, Tšetšenian sota ja taistelu raharikkaita oligarkkeja vastaan. Entiset KGB:n merkkimiehet alkoivat ilmiömäisen nousunsa Venäjän federaation johtopaikoille. Ja yksi heistä oli nyt istuva presidentti.

Vuonna 1962 syntynyt Aleksandr Litvinenko työskenteli sekä Neuvostoliiton KGB:ssä että Venäjän federaation FSB:n keskustoimistossa. Hän muutti perheineen Venäjältä kritisoituaan sitä ennen avoimesti maan salaisten palvelujen toimintaa. Vuonna 2001 Litvinenko sai turvapaikan Englannista. Hän kuoli 23. marraskuuta 2006 Lontoossa tahallisesti aiheutettuun polonium-myrkytykseen.
Juri Felštinski syntyi vuonna 1956. Hän opiskeli vuodesta 1974 alkaen Moskovan yliopiston historiallisessa tiedekunnassa. Vuonna 1978 hän muutti Yhdysvaltoihin, missä jatkoi tutkimusta ja sai filosofian tohtorin (Ph.D.) arvonimen historiasta. Felštinski on kirjoittanut useita kirjoja Venäjän lähihistoriasta.
EAN
9789513139827
Похожие товары
Выберите страну доставки издания: