1. Böcker
  2. Skönlitteratur
  3. Serietecknar
  4. Pod pokrovom lesa

Pod pokrovom lesa

Под покровом леса
Pod pokrovom lesa
Titta på innehållet
Ursprunglig titel
Metsänpeitto
Författare(r)
Språk
Mätningar
290/230 mm
Förlag
Publiceringsår
Sidor
168
ISBN
978-5-906331-80-9
 
Utgått
Maila mig när tillgängligt Spara till önskelista
Venäjänkielinen kirja. Alkup. Metsänpeitto

Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuva-albumi metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Puihimme liittyy valtava määrä ylisukupolvista tietoa, taitoa ja tarinaperinnettä, joka kuvaa sitä, keitä me olemme ja mistä tulemme.

Kauan sitten maailma oli metsien peittämä. Menneet sukupolvet kunnioittivat ympäristöään vastavuoroisessa suhteessa, jossa luontoa ei nähty vain hyödynnettävänä varastona, vaan elävänä kokonaisuutena johon me kaikki kuulumme. Edelleen kielessä kaikuu ajatus siitä, että emme mene metsään vain keräämään marjoja tai sieniä hyödykkeinä, vaan menemme sieneen tai olemme marjassa. Vastaavasti riistaa ja kalaa pyydetään. Suhteemme puihin on paljon muutakin kuin avohakkuita tekevää biotaloutta, joka halveksuu eri ikäisten puiden ja lahopuun rikastamaa vanhaa metsää. Erityiset puut ja rakkaat puulajit ovat tärkeitä elämän monimuotoisuuden arvostamiselle, josta koko lajimme tulevaisuus riippuu. Mitä tapahtuu puille, tapahtuu ihmisille.

Legenda metsänpeitosta kertoo metsän voiman vaarallisesta puolesta: metsään voi eksyä niin, ettei enää löydä takaisin ja yhteys etsijöiden maailmaan katkeaa. Samalla metsä on kuitenkin myös suojeleva.

Metsänpeitto-albumin yhdeksän sarjakuvaa lähestyvät puita erilaisista näkökulmista: mukana on paikallishistoria Kuhasalon metsälehmuksesta Pohjois-Karjalassa, Suuren tammen runon mukaelma karjalan kielellä Kalevalan alkuperäiskielen kunniaksi, metsäajattelun historiaa Vanhan haavan perspektiivistä sekä hirmuisia loitsuja pyhän pihlajan suojeluksessa.

Tarinat, myytit ja legendat metsästä ja puista matkustavat pitkin maailmaa, eläen ja muuttuen. Ymmärrys monimuotoisen metsän elintärkeästä arvosta on yhteistä kulttuuriperintöämme. Loppujen lopuksi kaikki maailman eri kulttuurien mytologiat nivoutuvat metsän tavoin valtavaksi kudokseksi, peitoksi. Se kietoutuu lämmittämään koko planeettaamme piittaamatta ihmisten keksimistä, metsän ikäpuulla vain silmänräpäyksen kestävistä rajoista.

Sanna Hukkanen (s. 1978) on joensuulainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Metsänpeitto on hänen kolmas sarjakuva-albuminsa. Hukkanen on myös vetänyt yhteisöllisiä sarjakuvatyöpajoja suomalais-ugrilaisille vähemmistökieliaktivisteille ympäri Venäjää.

Inkeri Aula (s. 1978) on Joensuusta lähtöisin oleva kulttuuriantropologi (FL), joka asuu saaristossa metsän reunalla. Tätä kirjaa varten hän on sukeltanut kalevalaisen runouden arkiston SKVR: n laajaan loitsuperinteeseen ja tutkimustietoon kotoisiin puihin ja metsään liittyvästä maagisesta perinteestä.
Мифы о деревьях бродят по всему миру, живут своей жизнью, меняются, но продолжают занимать важное место в жизни людей, уважающих Природу и почитающих традиции предков. В сборник «Под покровом леса» вошли финские легенды и предания о восьми деревьях: древней осине, сосне-карсикко, священной рябине, лесной липе, колдовской ольхе, хранительнице-берёзе, ели шаманов и могучем дубе. В обработке автора комиксов Санны Хукканен и антрополога Инкери Аулы карело-финский фольклор приобретает новую поэтическую и визуальную интерпретацию. В 2018 году книга была отмечена Премией искусств Северной Карелии в Финляндии.
Перевод с финского Анны Воронковой

Размер издания: 210х210 мм
Количество страниц: 168
Тип переплёта: твёрдый
Год издания: 2019
Возрастная категория: 16+
Mify o derevjakh brodjat po vsemu miru, zhivut svoej zhiznju, menjajutsja, no prodolzhajut zanimat vazhnoe mesto v zhizni ljudej, uvazhajuschikh Prirodu i pochitajuschikh traditsii predkov. V sbornik «Pod pokrovom lesa» voshli finskie legendy i predanija o vosmi derevjakh: drevnej osine, sosne-karsikko, svjaschennoj rjabine, lesnoj lipe, koldovskoj olkhe, khranitelnitse-berjoze, eli shamanov i moguchem dube. V obrabotke avtora komiksov Sanny Khukkanen i antropologa Inkeri Auly karelo-finskij folklor priobretaet novuju poeticheskuju i vizualnuju interpretatsiju. V 2018 godu kniga byla otmechena Premiej iskusstv Severnoj Karelii v Finljandii.
Perevod s finskogo Anny Voronkovoj

Razmer izdanija: 210kh210 mm
Kolichestvo stranits: 168
Tip perepljota: tvjordyj
God izdanija: 2019
Vozrastnaja kategorija: 16+
Kategori
EAN
9785906331809
Bibliotekskategori BIC:
AKLC
Taggar
Liknande produkter
  • Hukkanen Sanna
    Publiceringsår: 2020
    Häftad, mjuka pärmar
    78.00 €
    70.91 € utan Moms
  • Takakhasi Motoko
    Publiceringsår: 2023
    Inbunden, kartonnerad
    21.00 €
    19.09 € utan Moms
  • Takakhasi Motoko
    Publiceringsår: 2023
    Inbunden, kartonnerad
    20.00 €
    18.18 € utan Moms
  • Vinik Dzh.
    Publiceringsår: 2022
    Inbunden, hårda pärmar
    36.00 €
    32.73 € utan Moms
  • Derrien Jean-Christophe
    Publiceringsår: 2023
    Inbunden, hårda pärmar
    15.00 €
    13.64 € utan Moms
  • Deregnaucourt Celine
    Publiceringsår: 2023
    Inbunden, hårda pärmar
    18.00 €
    16.36 € utan Moms
  • Kabinam Kharara
    Publiceringsår: 2024
    Inbunden, hårda pärmar
    22.00 €
    20.00 € utan Moms
  • Robinson Jancis
    Publiceringsår: 2022
    Häftad, mjuka pärmar
    18.00 €
    16.36 € utan Moms
  • Publiceringsår: 2023
    Inbunden, hårda pärmar
    25.00 €
    22.73 € utan Moms
  • Kirill Kutuzov
    Publiceringsår: 2023
    22.00 €
    20.00 € utan Moms