Dette er en annerledes reisebok om de skjonneste kirker og klostre ost i Europa. Forfatter Richard Baerug har pirket i fasaden og kommet tett på menneskene. Hvem er de, disse munkene og nonnene, prestene og andre troende? Hva kan ortodokse, katolikker og protestanter åndelig gi oss i dag?
Ostkirken står midt oppe i det kanskje storste bruddet på naermere tusen år. Den russisk-ortodokse kirken, der prestene i sovjettiden nesten ble utryddet og lederne stadig mer kontrollert av KGB, brot i 2018 med moderkirken i Konstantinopel. Gjennom samtaler med troende rulles mangfoldet og det historiske lappeteppet ut, preget av dragkampen mellom troen på Gud og maktambisjonene til politiske ledere. Mellom soken etter sannhet og gevinster fra logner og legender.
Bli med på en dramatisk, men ytterst vakker reise fra Jerusalem gjennom Armenia, Georgia, Tyrkia, Kypros, Athos, Hellas, Bulgaria, Romania, Moldova, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Latvia, Estland, Russland, Finland og Norge.
Richard Baerug er forfatter, medieviter og hotelleier. Han er fodt i Norge, men bor i Riga og Svaneti. Han har skrevet flere boker om Svaneti samt om europeiske, baltiske og russiske medier, deriblant Putins presse som kom ut i 2018.